Uutisarkisto

8.5.2017

E-kirjaston kielikevät Ellibs-kirjastoissa

Ilmainen E-kirjaston kielikevät -kampanja 8.5.–31.5.2017

Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua ilmaiseksi kielten verkko-opiskeluun! Ellibs ja Lingonet tarjoavat toukokuussa kaikkien kirjastojen asiakkaille mahdollisuuden tutustua Lingonetin e-oppimateriaaleihin omassa kirjastossaan.

Kampanjan aikana 8.5.–31.5.2017 voit lainata Lingonetin e-oppimateriaaleja oman kirjastosi Ellibs-kokoelmasta rajoituksetta. Kirjaudu omalla kirjastokortillasi kokoelmaan osoitteessa www.ellibslibrary.com/collection ja aloita kielten oppiminen!

Tutustu Lingonetin tuotteisiin Ellibsissä

02 / 2017

Lingonetin tuotteita nyt saatavilla Ellibsin e-kirjakaupasta!

Lingonetin tutut tuotteet tulevat helposti saataville e-kirjakauppa Ellibsin kautta. Ellibsin kautta Lingonetin tuotteita samoin kuin e-kirjoja voivat hankkia niin kuluttajat, kirjastot kuin yritykset.

Tutustu valikoimaan

Ellibs Oy on e-kirjojen myyntiin, markkinointiin ja teknologiaan erikoistunut yritys. Ellibs tarjoaa asiakkailleen helppokäyttöisiä, kustannuksia säästäviä ja innovatiivisia e-kirjaratkaisuja sekä automatisoituja elektronisen julkaisun ja aineistojen hallinnan palveluja. Ellibs-kirjakaupan e-kirjat edustavat alansa terävintä kansainvälistä kärkeä, ja yrityksen yhteistyökumppaneita ovat lukuisat tietokirjojen julkaisijat sekä kirjastot ja yritykset niin Suomessa kuin Euroopassa.

Ellibs ja Lingonet kuuluvat Lingsoft-konserniin. Vuonna 1986 perustettu täyden palvelun kielitalo Lingsoft Oy on Suomen ja Pohjois-Euroopan johtava kieliteknologiaratkaisujen ja kielipalvelujen toimittaja. Lingsoftin kielenhallintapalvelut perustuvat yrityksen omiin, maailmalla standardin aseman saavuttaneisiin lause- ja sana-analyysiteknologioihin.

12 / 2016

Lingonet liittyy Lingsoft-yritysryhmään

Lingonet jatkaa toimintaansa uudessa omistuksessa. Yrityskauppojen myötä täyden palvelun kielitalo Lingsoft laajentaa toimintaansa kielenopetukseen.

Lingonetia ja Lingsoftia yhdistää pyrkimys tehostaa ja automatisoida kieleen liittyviä toimintoja uuden, tutkimustiedon pohjalta kehitetyn teknologian avulla. Vuonna 1986 perustettu Lingsoft tunnisti Lingonetin tuotannon vahvuudet ja tieteelliseen tutkimukseen perustuvan oppimiskäsityksen arvon.

Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman näkee Lingonetin perinnön saavan Lingsoftissa arvoisensa jatkon: “Lingsoftin teknologioiden, esimerkiksi kielianalysaattoreiden ja puheentunnistuksen, avulla Lingonetin tuotteet saavuttavat uuden interaktiivisuuden tason – tulevaisuuden oppimateriaali voi tunnistaa oppijan oikeat ja väärät vastaukset ja antaa suorituksesta yksilöllistä palautetta.”

Yhdistymisen myötä Lingonet pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä paremmin, kun Lingonetin tutut tuotteet tulevat helposti saataville Ellibsin verkkokauppaan. Ellibsin verkkokaupasta Lingonetin tuotteita voivat hankkia niin kuluttajat, kirjastot kuin yritykset.

Pekka Lehtiön perikunta näki Lingsoftissa mahdollisuuden turvata kahdenkymmenen vuoden kehitystyön ja tunnetun brändin jatko. Lingonet kiittää kaikkia asiakkaitaan ja kumppaneitaan ja toivoo yhteistyön jatkuvan ja kehittyvän uudessa omistuksessa.

Lingonetissa töitä jatkavat Vilma Savolainen ja Heikki Ohinmaa, jotka tavoittaa sähköpostitse etunimi.sukunimi@lingonet.com tai puhelimitse 040 952 2313.

02 / 2016

Lingonetin Valttikortit 100 -ohjelmaperhe auttaa maahanmuuttajia kotoutumisessa. Valttikortit 100 pohjautuu kuullun ymmärtämiseen, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti myös lukutaidottomille. Oppija kuulee sanat ja rakenteet monessa eri muodossa ennen kuin ne tulevat ensimmäistä kertaa esille kirjoitettuna. Ohjelma on käytössä yli sadassa suomalaisessa valmistavaa opetusta tarjoavassa peruskoulussa sekä muissa kotouttamiskoulutusta antavissa oppilaitoksissa.

Valttikortit 100 -ohjelmaperheeseen kuuluu:
Cartes d'atout 100, die Aktionskarten 100, Kozyrnye karty 100, TrumpCards 100, Trumfkorten 100, Valttikortit 100

 

Lingonetin räätälöidyt kielikurssit tuottavat tulosta. Kun iso organisaatio pääsee opiskelemaan oman alansa erikoissanastoa, harjoittelukertoja kertyy kymmeniä tuhansia.

   

02 / 2014

Lingonet allekirjoitti jälleenmyyntisopimuksen venäläisen Allsoftin kanssa. Allsoft on Venäjän suurin digitaalisen median jälleenmyyjä, jonka muihin yhteistyökumppaneihin kuuluu eri alojen ohjelmistokehittäjien terävintä kärkeä. Allsoft on palkittu venäjällä muun muassa "The most reliable online store" -palkinnolla.

   

12 / 2013

Lingonet toimitti verohallinnolle joulukuussa räätälöityjä kielikursseja, jotka ovat suunnattu asiakaspalvelun ja yhteisöverotuksen virkailijoille. Interaktiiviseen multimediaan perustuvat verkkokurssit avautuvat verohallinnon sähköpostitunnuksen omistaville. Opiskeltavina kielinä ovat ruotsi ja englanti.

   

10 / 2013

Lingonet on mukana Tiedemessuilla Turun messukeskuksessa 4-6.10.2013! Tule kokeilemaan kielten oppimateriaaleja ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa 6 kuukauden käyttö-oikeuden vapaavalintaiseen ohjelmaan Lingonetin verkkokaupasta.
Löydät meidät osastolta B 21a.

   

08 / 2013

Lingonet on näytteilleasettajana Testipiste-projektin Osallisena arvioinnissa - konferenssissa perjantaina 6.9.2013. Konferenssi on suunnattu kotoutumiskoulutuksen suomen kielen opettajille ja alan asiantuntijoille.

   

08 / 2012

Lingonet on toimittanut Opetushallitukselle uusia suomen, ruotsin – ja englannin oppimisaihioita ammatillisen kielenopetuksen tueksi. Uusien aihioiden ytimenä on kolme interaktiivista ympäristöä, joissa oppija toimii puhuttujen ohjeiden mukaan. Ne ovat vähittäiskauppa, ravintolan keittiö ja maitotila.

Uudet ammatilliset aihiot ovat jatkoa suosittujen aihioiden sarjaan. Aikaisemmin toimitetut aihiot on suunnattu toimisto-, kampaamo-, sairaala-, ja autoalan englannin ja suomen opetuksen tueksi.

Aihiot ovat vapaasti käytettävissä edu.fi -sivustolla.

   

06 / 2012

Malesian kansainvälisen islamilaisen yliopiston kielikeskus Kuala Lumpurissa hankki englannin opetuksen tukimateriaaliksi kaikki Lingonetin videohaastattelu-formaattiin perustuvat ohjelmat - peruskoululaisten ohjelmia lukuun ottamatta. Interaktiiviset videohaastattelut tukevat hyvin tavoitteellista kielenopiskelua. Ne tuovat uudella tavalla oppilaiden ulottuville syntyperäisiä kielen puhujia ja auttavat opettajaa rakentamaan yhteistoiminnallisia oppimistilanteita.

   

05 / 2011

Lingonetin interaktiivinen oppikirja koulutusvientiin yhteistyössä brittiläisen partnerin kanssa.

Yhteistyön tuloksena englantilaisen kustantajan Garnet Educationin kanssa on syntynyt kansainväliseen IELTS tutkintoon valmistava interaktiivinen oppikirja ”IELTS Target 5.0 Interactive Course Book”.

Tuote on suunnattu ensimmäisessä vaiheessa Garnet Educationin asiakkaalle Lähi-itään, Saudi Arabian markkinoille.

   

05 / 2011

Lingonetin Teentalk Britain – ohjelma on liitetty osaksi italialaisen kustantajan Casa Editrice Principaton ”Get the Point” – oppikirjoja. Teentalk Britain on oppilaiden käytössä verkkopalveluna.

Teentalk Britain harjoittaa oppilaiden viestintätaitoja. Ohjelman avulla he pääsevät tutustumaan samanikäisiin englantilaisiin koululaisiin, jotka ilman käsikirjoitusta kertovat mm. itsestään, päivärutiineistaan, harrastuksistaan, mieltymyksistään ja koulunkäynnistään.

   

05 / 2011

Lingonet osallistui eLearning Baltics –konferenssiin Rostockissa 26–27.5.2011. Toimitusjohtaja Katri Oldendorff puhui aiheesta ”The use of organisation-specific digital content in task-based and collaborative language learning”.

   

04 / 2011

Lingonet yhteistyöhön italialaisen kirjastopalvelun kanssa. LS Distribuzione Editoriale on erikoistunut kirjojen ja multimedia-aineiston välittämiseen mm. kirjastoille, kirjakaupoille, kouluille ja yliopistoille.

   

02 / 2011

Lingonet tuotti merenkulkualan englannin digitaalisen oppimateriaalin MarEng Plus. Projektia hallinnoi Turun Yliopiston Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus (MKK). MarEng Plus syntyi Leonardo da Vinci projektin toisessa vaiheessa yhteistyössä partnereiden kanssa. Projektin ensimmäisessä vaiheessa Lingonet tuotti verkkomateriaalin ”MarEng Learning Tool”.

MarEng Plus –materiaalin tukikielenä on englanti ja se perustuu autenttiseen merenkulkualan englannin kieleen, jota käytetään esimerkiksi aluksilla ja satamissa. Uusi materiaali laajentaa potentiaalisten käyttäjien kohderyhmää sekä motivoi oppimaan merenkulkualan englantia.

Alkuperäinen MarEng learning tool –ohjelma sisälsi merenkulkualan aiheita eri tasoisille opiskelijoille. Ohjelmasta saadun palautteen perusteella MarEng Plus –materiaalin käytettävyyttä parannettiin mm. lisäämällä ohjelmaan alkeistason harjoituksia sekä kaksi uutta aihepiiriä; meriympäristö ja merenkulun turvallisuus. Opettajan opas ja mobiilisovellus ohjelman sanastosta lisättiin ohjelmaan. Verkkomateriaalia käyttävät merenkulun korkeakoulut ja ammattilaiset ympäri maailman.

   

02 / 2011

Lingonet tuotti englannin digitaalisen oppimateriaalin ”English for EuroSkills Competition (electronics and mechanics)” Turun ammatti-instituutille. Materiaalin ideana on tarjota ammatilliseen elektroniikan alan kilpailuun osallistuville englannin kielen harjoitusta. Lisäksi verkkomateriaali tarjoaa hyödyllistä sisältöä elektroniikan alan englannin opiskeluun.

EuroSkills-kilpailun tehtävä on realistinen esimerkki käytännön kielenkäyttötilanteesta. Verkkomateriaali tarjoaa opiskelijoille runsaasti puhuttua kieltä, ohjelman tärkeimpänä ominaisuutena onkin kuullunymmärtämisen harjoittelu. Jokainen tehtävä toimii pienimuotoisen kielikylvyn tavoin. Edetäkseen tehtävässä eteenpäin opiskelijan täytyy keskittyä kuulemaansa. Tehtävien interaktiivisuuden ansiosta oppilas saa välittömän palautteen edistymisestään.

EuroSkills on Eurooppalaisille nuorille suunnattu ammattitaitokilpailu, jonka tarkoituksena on edistää kilpailukykyä, tehdä tunnetuksi ammatillista osaamista ja lisätä liikkuvuutta EU:n alueella.

   

06 / 2010

Lingonet Oy on kehittänyt Euroopan parlamentin tiedotusosaston rahoittaman verkkomateriaalin, jonka avulla kuka tahansa pääsee virtuaalivierailulle Brysseliin, jossa tutustutaan niin keskustan nähtävyyksiin kuin EU:n hallintoalueeseenkin. Virtuaalivierailu tarjoaa monia hyödyllisiä apuneuvoja erityisesti opiskelijoille, niihin voit tutustua tästä.

Kaikille avoimeen ilmaiseen materiaaliin pääsee tästä.

   

03 / 2010

Lingonet tuottaa Varsinais-Suomen TE-keskuksen Spurtti-hankkeeseen suomen kielen verkko-oppimateriaalia. Hanke edistää työperusteista maahanmuuttoa.

Spurtti-projekti palvelee varsinaissuomalaisia työnantajia, jotka haluavat rekrytoida ammattiosaajia EU/ETA-maista. Lingonet on koonnut yhdelle sivulle ammatillista sekä yleistä suomen kielen digitaalista aineistoa. Lingonetin suomen kielen multimediamateriaali on Spurtti-hankkeeseen osallistuvien varsinaissuomalaisten yritysten käytössä vuoden 2013 loppuun asti.