Animal Talk

Englannin kielen fraasiverbejä, idiomeja ja luonnollista ääntämystä – Animal Talk osoittaa, miten uudet työkalut voivat auttaa ratkaisemaan kielen oppimiseen perinteisesti liittyviä pulmia.
 
 
Animal Talk on kokoelma lyhyitä kertomuksia, jotka on kerrottu englannin kielelle ominaisia sanavalintoja käyttäen. Näin mukaan on tullut paljon verbien ja prepositioiden yhdistelmiä eli nk. fraasiverbejä, jotka englantia opiskelevat kokevat usein vaikeiksi oppia. Jokainen tarina huipentuu yhteen eläimiin liittyvään sanontaan.

Animal Talk ei vain kerro tarinoita, vaan se tarjoaa myös työkaluja niiden kielisisällön oppimiseen.
 
 
”Fraasiverbien johdonmukainen oppiminen tapahtuu Animal Talkilla mutkattomasti. Ne tulevat tutuiksi ensin tarinoissa, jotka perustuvat nerokkaasti eläinaiheisiin idiomeihin (kaksi kärpästä yhdellä iskulla!). Tämän jälkeen opittua pääsee soveltamaan eri lauseyhteyksissä.”
 
- Anneli, aikuisopiskelija
 
 
Kenelle?

Animal Talk on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia käyttämään luonnolliselta kuulostavaa englannin kieltä. Erityisen hyödyllinen se on valmistauduttaessa sellaisiin kielikokeisiin, joissa on tuotettava kieltä puhumalla tai kirjoittamalla.

Fraasiverbit ovat tyypillisesti haastavia myös kielen ymmärtämisen kannalta. Moni pidemmällekin edennyt kielenharrastaja saattaa tuntea epävarmuutta juuri fraasiverbien kohdalla.
 
 
Tehoa oppimiseen


 
 
Animal Talk tarjoaa kielisuihkun, jossa myös oikealla ääntämyksellä on mahdollisuus juurtua.

Yksi perinteinen kielenoppimisen pulma on äidinkielen ääntämyksen tunkeutuminen englannin ääntämyksen tilalle. Kun opimme sanoja lukemalla, muodostamme niille automaattisesti äidinkielemme mukaisia ääntämismalleja. Siksi Animal Talkissa aloitetaan kuuntelulla, ja harjoituksissa ääni esiintyy mahdollisimman usein kirjoitetun tekstin rinnalla. Runsas ääniaines harjoittaa myös kuullunymmärtämistä.
 
 
Animal Talk pukee 120 fraasiverbiä helposti opittavaan muotoon – muuta sanastoa unohtamatta.

Toinen useimpien englannin oppijoiden tunnistama pulma on, että englannin kielessä monet asiat ilmaistaan verbin ja preposition yhdistelmillä. Näiden nk. fraasiverbien merkitykset ovat vaikeasti pääteltävissä, joten ne täytyy vain oppia. Tähän tarkoitukseen Animal Talk tarjoaa tehokasta apua.
 
 
Animal Talk vahvistaa käyttäjän luottamusta omaan kykyynsä oppia.

Kolmas pulma, johon tarjotaan apua, on muistaminen. Tarinoiden juoni tarttuu muistiin yhdellä kuulemisella ja lukemisella. Se muodostaa rungon, johon tehokkaan kertailun avulla lisätään täsmällinen tieto siitä, miten asiat sanottiin. Animal Talk tarjoaa positiivisia oppimiskokemuksia, jotka kasvattavat uskoa omiin kykyihin kielenoppijana.
 
 
   
20 tarinaa, 120 keskeistä fraasiverbiä


 
 
Katso, mitä fraasiverbejä ohjelmassa käsitellään
   
 
Tehokasta harjoittelua oppimispolulla
 
 
Kertomuksia ei kannata opiskella kahta useampia samana päivänä. Kun tehtävät on kertaalleen suoritettu, osaamistaan voi testata tekemällä tehtävän 6 uudestaan. Jos se ei mene kerralla oikein, kannattaa koko tarina käydä uudelleen läpi ja palata taas jonkin ajan kuluttua kokeilemaan tehtävää 6. Kuulostaako hankalalta? Valitettavasti kielitaito ei tule ilmaiseksi – ei edes lapsena. Sen ymmärtää, kun seuraa miten monta kertaa lapset jankuttavat samoja asioita tai kuuntelevat, kun heille luetaan samoja lastenkirjoja yhä uudelleen.
 
   
Kokeile ohjelmaa